Menu
EUR
JBL ProAquaTest Nitriet (NO2) Test
JBL
(0)

JBL ProAquaTest Nitriet (NO2) Test

€12,49 Incl. btw
Niet op voorraad

Nitriet ontstaat wanneer eiwit en ammonium door bacteriën worden afgebroken. Normaal gesproken wordt dit verder omgezet in ongiftig nitraat. In aquarium- en vijverwater mag nitriet (NO2) niet meetbaar zijn. Lees meer.

Levertijd 4 tot 7 werkdagen
 • Een fysieke winkel in IJmuiden
 • Zeven dagen per week open
 • Persoonlijke service
 • Meer dan 50 jaar gezamelijke aquarium kennis & ervaring in huis

Productomschrijving

 • Nitriet is een giftige stikstofverbinding die bij een verstoord bacterieel evenwicht of bij een nieuwe inrichting kan ontstaan. De test toont nauwkeurig het nitrietgehalte van het water aan
 • Laboratorium comparatorsysteem ter compensatie van de water-eigen verkleuring: Glazen cuvet met testwater vullen. Reagentia in een cuvet druppelen. Cuvetten in de houder plaatsen. Waarde op de kleurenkaart aflezen
 • Gebruik: Bij nieuwe inrichting zoetwater 3 weken lang dagelijks. Bij nieuwe inrichting zeewater 1x per week. Ook bij visziekte of -sterfte
 • op de JBL homepage onder de thema's Aquarium en Vijver vindt u uitgebreide informatie met betrekking tot wateranalyses en probleemoplossingen
 • Inhoud:
  • 1 Nitriet test voor ca. 50 metingen
  • 2 reagentia
  • 2 glazen cuvetten met schroefdop
  • spuit
  • comparatorblok 
  • kleurenscala.
 • Navullende reagens afzonderlijk verkrijgbaar

Gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen 
De juiste waterwaarden in een aquarium/ vijver hangen af van de visbezetting en de aanwezige planten. Ook wanneer het water er helder uitziet kan het belast zijn. Bij onjuiste waterwaarden kunnen ziekten en algen het gevolg zijn. Voor een gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen is een regelmatige controle, en eventuele aanpassing, van de waterwaarden van belang. 

JBL biedt voor elke wateranalyse een test aan in de vorm van een sneltest of een kleuromslagtest. Deze bepalen een specifieke waarde of meerdere waarden tegelijkertijd. Met deze watertesten kunt u algenproblemen tijdig herkennen en kan een tekort aan bijv. nitraat, nitriet, kalium of magnesium worden geconstateerd. 

Waarom testen? 
Nitriet ontstaat wanneer eiwit en ammonium door bacteriën worden afgebroken. Normaal gesproken wordt dit verder omgezet in ongiftig nitraat. In aquarium- en vijverwater mag nitriet (NO2) niet meetbaar zijn. Wanneer dit toch het geval is is het bacteriële afbraakproces verstoord. Vanaf een concentratie van 0,4 mg/l wordt het voor de vissen gevaarlijk tot dodelijk daar nitriet het zuurstoftransport in het bloed blokkeert. Hulpmaatregelen zijn een waterwisseling en een goede bacteriestarter zoals JBL Denitrol dan wel JBL BactoPond. 

Aanbevolen nitrietwaarde
Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): 0-0,2 mg/l 
Malawi-Tanganjika-aquarium: 0-0,2 mg/l 
Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): 0-0,2 mg/l 
Zeewateraquarium: 0-0,2 mg/l 
Vijver: 0-0,2 mg/l 

Specificaties

EAN Code
4014162241238
SKU
2412300

Reviews

0/5
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 beoordelingen
Vragen over dit product?
Of lukt het bestellen niet helemaal? Neem dan contact met ons op via [email protected] of +31 (0) 255 820 400. Wij helpen u graag verder.
Vragen over dit product?
Of lukt het bestellen niet helemaal? Neem dan contact met ons op via [email protected] of +31 (0) 255 820 400. Wij helpen u graag verder.

Recent bekeken

JBL ProAquaTest Nitriet (NO2) Test
JBL
ProAquaTest Nitriet (NO2) Test
Nitriet ontstaat wanneer eiwit en ammonium door bacteriën worden afgebroken. Nor...
€12,49 €10,32
 

Specificaties

EAN Code
4014162241238
SKU
2412300
0/5
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 beoordelingen
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Beoordeel JBL JBL ProAquaTest Nitriet (NO2) Test

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »